A CogniPlusról

CogniPlus

Tudományos

Tudományosan kifejlesztve

A CogniPlust a bécsi Schuhfried GmbH fejlesztette ki. A cég pszichológusai már a ‘40es évek óta képességek mérésével és fejlesztésével foglalkoznak az egyik leginnovatívabb osztrák vállalkozás munkatársaiként. A legmodernebb tudományos elméletek és a legkorszerűbb fejlesztési gyakorlatok alapján készítették el a CogniPlus rendszert.

Mérhető eredmények

Kutatások alapján a fejlesztés már 8 alkalom után mérhető javulást mutatott. Ezen felül agyi képalkotó eljárásokkal és a legmodernebb számítógépes képességtesztekkel minden programot pontosan bemértek, hogy biztosan azt a képességet mérje, amit fejleszteni hivatott.

Szakemberek ajánlásával

A rendszer fejlesztésén számos tudományterület szakértői dolgoztak együtt: neuropszichológusok, figyelemspecialisták, gyógypedagógusok és informatikai szakértők, így többek között Prof. Dr. Walter Sturm, aki az Aacheni Egyetem orvosi karának neurológiai klinikáját vezeti 1995 óta. Magyarországon többek közt a Vadaskert Gyermekkórház gyógypedagógusai és pszichológusai használják fejlesztésre.

Elismert intézetek

Magyarországon a CogniPlus használatában úttörő szerepet tölt be a Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért, akik a gyermekek kognitív fejlesztésében elért eredményeiket számos hazai szakmai konferencián publikálták. Az Ausztriában működő Neuropszichológiai Társaság (GNP, 2009) és a Német Neuropszichológiai Társaság (DGN, 2008) egyaránt “A” kategóriába sorolja és ajánlja a CogniPlus figyelemfejlesztő moduljait.

CogniPlus