CogniPlus

Képességzavarok

A CogniPlus számos képességzavar esetén támogatást ad. Figyelemzavarral (ADHD) küzdő, enyhe értelmi fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű vagy rehabilitációra szoruló gyermekek számára hatékony segítség. Testreszabott fejlesztést biztosít gyermekének annak érdekében, hogy a tanuláshoz szükséges alapvető fontosságú területek működése javulhasson. Ha szeretné, hogy gyermeke jobban tudjon teljesíteni az iskolában, mindennapi helyzetekben és később az életben, ehhez nagy segítséget tud nyújtani neki a CogniPlusszal.

CogniPlus

Figyelemzavar (ADHD)

A figyelem alapvető fontosságú mind a tanulásban, mind a hétköznapi életben. Megfelelő figyelem nélkül gyermeke más képességei sem tudnak teljesen érvényesülni fejlesztésükkel azonban jelentős javulás érhető el, mely nagyban javíthatja az iskolai teljesítményt és megkönnyítheti a mindennapokat a család számára. A CogniPlusszal a figyelem 5 különböző területe fejleszthető célzottan, ezzel az egyik leghatékonyabb modern figyelemfejlesztő eszköz gyermeke számára. Emellett a hiperaktív gyermekeknél gyakori mozgáskoordinációs nehézségek (pl. cipőbekötés, rajzolás, írás nehéz elsajátítása) is hatásosan javíthatóak a program segítségével.

Sajátos nevelési igény (SNI), beiileszkedési, tanulási és magatartási problémák (BTM)

A beilleszkedési, tanulási és magatartási problémák, valamint a sajátos nevelési igény sok különböző tényező együtteséből alakulnak ki. Sok esetben az egyik nehézséget a figyelemzavar megléte jelenti. Nagyon gyakori továbbá, hogy a gyermek nem él át elegendő sikerélményt, nem tapasztalja meg saját hatékonyságát. A CogniPlus rugalmasan alkalmazkodik gyermekéhez, és biztosítja, hogy a neki megfelelő képességszinten találkozzon kihívásokkal. Így megélheti saját hatékonyságát, valamint a fejlődés örömét. Ez általában növeli a motivációt más teljesítményhelyzetekben (iskolai feladatoknál) is. A megerősödött önbizalom pedig sokat segít a kortárs közösségbe való beilleszkedésben.

Enyhe értelmi fogyatékosság

Az enyhe értelmi fogyatékossággal élő gyermekeknél jellemző tünetek lehetnek a különféle iskolai tanulási problémák, az átlagosnál gyengébb figyelmi kapacitás, vagy akár a rossz motorikus képesség, azaz az ügyesség (kiemelten a kézügyesség) hétköznapi helyzetekben is észrevehető hiánya. A CogniPlusszal történő rendszeres fejlesztés segíthet abban, hogy az értelmi fejlődés lassúsága mérséklődjön, és az értelmi fogyatékosság egyes tünetei kevésbé jelentsenek akadályt gyermeke számára a hétköznapokban.

Szerzett sérülések rehabilitációja

Gyakran előfordul, hogy különböző sérülések esetén (pl. fejsérülés, agyrázkódás) szükség van a gyermekek egyes készségeinek fejlesztésére, újragyakorlására. Bizonyos területek károsodása után előfordulhat figyelemzavar, koncentrációs nehézség, átmeneti koordinációs zavar, feledékenység, memóriaproblémák. Ezen területek célzott fejlesztésével a CogniPlus nagyságrendekkel fel tudja gyorsítani a régi képességek visszaszerzésének ütemét, hogy gyermeke a lehető leghamarabb visszatérhessen a megszokott ritmusba.