CogniPlus

Tehetség

Gyermeke átlagon felüli értelmi képességekkel rendelkezik? Valamilyen területen kimagasló eredményeket ér el? Kivéletesen kreatív, zenei, rajz vagy sporttehetség? Esetleg úgy látja, hogy jó képességei vannak, azok mégsem tudnak felszínre kerülni? Sokak visszajelzése szerint átlagon felüli, mégsem ennek megfelelően teljesít az iskolában? Segítse a CogniPlusszal gyermeke képességeinek kibontakozását!

CogniPlus

A tehetség gondozása

Kutatók szerint a tehetség veleszületett képességekből és a környezet megfelelő támogatásából alakul ki. A tehetség már gyerekkorban megmutatkozhat, ugyanakkor kibontakozásához támogatás szükséges, a megfelelő segítség nélkül a tehetséges gyermekekben lévő lehetőség nem hoz sikereket. A CogniPlusszal dolgozó képzett kollégáink mindent megtesznek azért, hogy gyermeke tehetsége ne csak egy lehetőség legyen, hanem felszínre is kerüljön, és a jó képességek még jobbá váljanak.

Tehetség és iskola

Az oktatási rendszer érthető módon az átlagos képességű gyermekek fejlesztésére van berendezkedve. Ebből a közegből egy tehetséges diák ugyanúgy kilóg, mint a tanulási nehézségekkel küzdők, és problémát okozhat a pedagógusoknak a gyermek figyelmének lekötése és a tehetség megfelelő támogatása. A CogniPlus egyrészt segít abban, hogy gyermeke jobban alkalmazkodjon az iskolai rendszerhez, másrészt olyan terepet biztosít számára, ahol képességeihez illeszkedő kihívásokkal szembesülhet.

Figyelem

Az átlagon felüli értelmi képességek sokszor azért nem nyilvánulnak meg, mert a gyermek nem tud kellően koncentrálni, odafigyelni. A CogniPlusszal kiválóan fejleszthetők a figyelem különböző területei, így gyermeke lehetőséget kap arra, hogy megmutassa, mi is rejlik benne valójában.